Dansfesten2018

Dansfesten 2018 – Kvinnliga koreografer då och nu

DANSFESTEN 2018 är den sjätte upplagan av Dans i Nords Dansfestival i Norrbotten, där publiken får möjlighet att uppleva både nyskapad dans med världspremiär under festivalen, samt dansdialoger, publiksamtal och spännande föreställningar i olika former.

Varje festival har olika teman och årets tema är ”Kvinnliga koreografer då och nu”. Publiken får här uppleva unga stjärnskott och återblickar till dansvärldens kvinnliga giganter.

DANSFESTEN inleds och avslutas med inslag från Unga Dans i Nord. Genom ett samarbete med danskonsulenten i Norrbotten genomförs Skapa Dans-tävlingen återigen under DANSFESTEN!

21 september:
Christinasalen: Öppningsföreställning!
Unga Dans i Nord inleder festivalen med Beyond words 3.
Världspremiär ”Decay” med koreografen Astrid Boons och dansaren Pascal Marty.
Europapremiär ”Epilogue” med dansaren Pascal Marty, koreografi av Lewis Robert Major.
Publiksamtal kl. 18:30 och föreställning kl. 19:00

22 september:
Kaleido: Dansdialog med publiksamtal med inbjudna dansgäster om dans, kvinnliga koreografer då och nu, med spännande dansinslag.
Start kl. 14:00.
Ekbergs Café håller öppet.
Fritt inträde!

Christinasalen: Norrbottens premiär för den humoristiska dansföreställningen ”Jessica and me”, koreograferad och framförd av Cristiana Morganti.
Publiksamtal kl. 18:30 och föreställning kl. 19:00
Förställningen ingår i dansabonnemanget DIN DANS I PITEÅ och är ett samarbete med Piteå Riksteaterförening. Förställningen turnérar genom Dansnät Sverige.

23 september
Christinasalen: Skapa Dans, koreografitävling för unga koreografer i Norr- och Västerbotten! Unga Dans i Nord i samarbete med Danskonsulenten i Norrbotten.
DIN ungdansensemble framför ett nyskapat dansstycke i ”mellanakten”.
Kl. 17:00 – ca. 19:00.

Biljetter: Ticketmaster.se, Studio Acusticums biljettkassa, Turistbyrån i Piteå. Christinasalens föreställningar kan även betalas med Swish från en timme innan.

Med reservation för eventuella ändringar!

För mer information angående lokalernas tillgänglighet.

DANSFESTEN finansieras av Region Norrbotten.

Varmt välkomna!