Om oss

Dans i Nord är Norrbottens dansinstitution.

Vårt uppdrag är att arrangera, producera och förmedla professionell danskonst, se vår verksamhetsfolder.

Dans i Nords vision är att beröra och berika både publik och utövare genom att skapa möjligheter till ett mångfasetterat dansliv.

Vår strävan är att vara en viktig dansplattform för lokal, regional, nationell och internationell danskonst, med en kraft för utveckling och känsla och respekt för dåtid, samtid och framtid.

Dans i Nord vill främja möjligheterna för länsinvånarna i Norrbotten att kontinuerligt ta del av ett kvalitativt utbud av dans i varje steg på alla nivåer.

Unga Dans i Nord skapar särskilda aktiviteter och föreställningar för barn och unga att ta del av. Det är t.ex. professionella dansföreställningar, både för skolan och för offentligheten. Utbudet presenteras via portalen Scenkonst i Norr.

Dans i Nord arbetar med att skapa samverkan mellan olika aktörer i Norrbottens kommuner. Vi vill skapa skapa hållbara lokala dansplattformar och möjlighet till residens för professionella danskonstnärer.

Vi arbetar med att utveckla publiksamtal, workshops och att locka ny publik genom t.ex. popuppdans vid turnéerna i länet.

I samverkan med t.ex. Luleå, Piteå och Haparanda kommun har dansserier med abonnemang initierats och utvecklats till att nå en växande publik.

Dans i Nord är en verksamhet under Piteå kommun och Region Norrbotten. Med stöd av Kulturrådet.

Läs mer här:

Historia Huvudmän Projekt Dataskyddsförordningen (GDPR)