And-then-1024x683

And then…och sen

En lekfull berättelse, en gåta och en jakt på en sanning. Vi möter fyra figurer som ska berätta något. Och sen..Genom poetiska och sirliga rörelser rör sig prisbelönta koreografen Claire Parsons mellan ett lekfullt och elegant rörelsespråk som skapar komik och väcker känslor.

And Then… Och sen är dans och mjuk cirkus i en abstrakt och polyfon sagovärld. Här möts fyra figurer för att berätta och presentera saker och händelser på alldeles olika sätt. I rummet rullas objekt, saker flyttas och byter perspektiv i dans, tal, sång. Någon berättar om bin som dansar balett. Någon annan om fingerfärdiga motsatser och barocka djurfinurligheter. Här har något hänt. Vem talar sanningen?

Tillsammans med publiken läggs ett pussel, saker berättas, rummet formas om och relationer skapas. Är detta en början? Eller börjar vi om? And then… handlar om att lämna den lilla världen och hitta sanningen. Om att växa upp där vardag och mystik läggs i ett suggestivt pussel. En lekfull skattjakt blir en finurlig gåta.

Föreställningen är inspirerad av forskningen kring neurodiversitet som utgår från alltings lika värde; det animerade rummet, platsens ande, ljud som rörelse och kroppar som en kör. Att vara i en värld där vi inte kan sortera ut det enstaka där allt har lika värde. Hur är det att vara i den världen?

Turnéplan

24/2 Haparanda
Skolföreställning.

25/2 Piteå 14.00
Black Box, Studio Acusticum. Föreställningen visas i samarbete med Studio Acusticum.

26/2 Boden
I samarbete med Bodens Teaterförening.

27/2 Kalix
Skolföreställning.