DINsDigitalaDanssamtal

Dans i Nords Digitala Danssamtal

Dans i Nord firar Dansens dag 29 april, med ett premiäravsnitt av Dans i Nords Digitala Danssamtal, där även förra årets Inspirationspristagare avslöjas!

Demokrati är det övergripande temat med underrubriken “Kulturen, samhället och livet”.

Samtalen är en slags hybrid mellan publiksamtal, föredrag, samhällsdebatt och inspirationsmöten mellan människor.

Inbjudna gäster håller ”mini-föredrag” och deltar i en mötespanel som avslutas med eventuella frågor och inpass från publiken.

För: Kulturintresserade, men också vem som helst som är intresserad av demokrati- och samhällsfrågor, mänskliga rättigheter och allas lika värde.

Foto: Hugo Lenman

‘Man behöver inte vara dansare eller från Kulturbranschen för att delta som publik i de digitala samtalen.

Det kan finnas likheter och olikheter som inspirerar till samtal där t.ex. likheter i eventuella “problem” ger ”aha-upplevelser” , nya kunskaper genom nya infallsvinklar och förhoppningsvis ett gott skratt , trots dessa trista pandemitider! , säger Marie Larsson Sturdy, Verksamhetschef och Konstnärlig ledare för Dans i Nord.

 

 

 

Foto: Dans i Nord

Först ut i vårens samtalsserie är dansskribenten Maggie Foyer och den nutida koreografen Astrid Boons, som under temat ”Kvinnliga koreografer då och nu” ger publiken tillbakablickar på kvinnliga koreografer från t.ex. Birgit Cullberg, Isadora Duncan och Martha Graham tid.

 

 

 

 

 

 

Foto: Astrid Boons

Astrid Boons ger publiken inblick i hur dagens arbetsliv kan se ut. Vad finns det för likheter, skillnader? Konstnärskapet, jämställdhetsperspektivet och förutsättningar för att kunna arbeta berörs.

Vad behövs nu och i framtiden för att skapa kreativa och hållbara arbetsförhållanden?

 

 

 

 

 

Dansverksamheter som tex Kulturskolan, Dansutbildningar, dansföreningar och danskompanier kan bidra till att väcka ett intresse för dans hos barn och unga. Skapa Danstävlingen ger möjlighet till ungdomar att utforska sitt eget skapande.

Hur kan man få ett intresse att utvecklas till kommande yrkesliv? En aktuell fråga inom många branscher och betydelsefull för samhällsbygget.

Hålltider:
15:00 Publiken inbjuds till ett förmingel och incheckning
15:15 Samtalsdel med miniföredrag, panelsamtal och efterföljande frågestund/inpass från publiken
16:15 Avslöjas förra årets Inspirationspristagare
16:30 – 16:45 Eftermingel och utcheck

Samtalet är öppet för alla och sker på engelska och svenska.

Anmälan görs via mejl: Marie.LarssonSturdy@dansinord.se
Därefter mejlar Dans i Nord ut en möteslänk till er.

Varmt välkomna!