Northern_Sessions_Boden2

Livesändning 5 northern_sessions

Björknäsgymnasiet förvandlades till livesänd dansscen

Dans i Nords danskonstnärer Anthony Lomuljo och Jerome Marchand kom till Björknäsgymnasiet i Boden, som förvandlades till deras scen.

Söndagen den 11:e april 2021 klockan 21:00 livestreamade de sin femte liveperformance via Instagramkontot northern sessions.

För er som missade livesändningen, finns på Instagram en inspelningen av föreställningen.

Där får publiken uppleva Björknäsgymnasiet på ett helt nytt sätt – genom dansarnas ögon och kroppsspråk.

När Anthony och Jerome släpps in i huset, och utforskar vad de kan göra, håller de sig absolut inte till den traditionella scenen.

De låter sig inspireras av oväntade platser. Sedan skapar Jerome musik och ljudkollage utifrån det som de gått igång på.


Foton: Birgitta Lindvall Wiik, Vårt Luleå, och Lasse Stenman, Haparandabladet.

Anthony Lomuljo och Jerome Marchand lärde känna varandra på Kungliga baletten, där de båda haft sin bas som dansare.

I duons livestreamade serie, Northern sessions, har de tidigare bjudit på livesända föreställningar från Moskosel Creative Lab, Studio Acusticum i Piteå, Kulturens hus i Luleå och Haparanda Stadshotell, vilka har producerats av Dans i Nord.

Inspelningar av de tidigare livesändningarna finns att se på DIN Digitala Dansplattforms Instagramkontot northern_sessions (Klicka på IGTV).

”När pandemin tvingade oss att ställa in planerade föreställningar med publik, hittade vi ett nytt sätt att nå ut med vår konst på ett säkert sätt”, säger Anthony Lomuljo.

Nu hade turen kommit till Björknäsgymnasiet i Boden, som utforskades och tolkades av dem.

DIN i samarbete med Bodens kommun hälsar er varmt välkomna!