Paper-plane-fyrkantig

Paper Plane

I Paper Plane möter vi fyra dansare som öppnar dörren till ett parallellt universum där det går blixtrande snabbt och drömmande långsamt. Skiftande uttryck, knivskarpt och bubbligt kaotiskt. Dansarna twistar, skulpterar, viker och blir vikta, de kastar och bygger om.

Tillsammans med dansarna och den framstående kompositören Mikael Karlsson skapar Mari Carrasco en visuell, melankolisk och vacker värld fylld av luftslott, längtan, värme och humor.

Det är en föreställning om:
Att ha huvudet bland molnen och önska sig det omöjliga.
Att ha opraktiska idéer och inte kunna skilja på verklighet och drömmar.
Att kunna flyga och gå sin egen väg.

Detta är Mari Carrascos andra verk för Riksteatern. Mari är dansare och koreograf och har sedan sin examen från Balettakademien 2009 arbetat med sitt eget kompani, Carrasco Dance. För Riksteaterns publik är hon välkänd sedan hon 2013 gjorde succé med sin föreställning Bartolomeo som turnerade under två säsonger med Riksteatern; föreställningen blev även en internationell framgång. Nu senast gjorde hon koreografin till den hyllade teater- och dansföreställningen; Girls will make you blush som var ett samarbete med Unga Klara och Västmanlands teater. Både dessa föreställningar riktar sig till ungdomar.

Mer om Mari Carrasco http://cargocollective.com/carrascodance

Spelas i Lilla Salen Kulturenshus 2017-04-01 kl 19.00

Föreställningens längd är 40min

 

Biljetter

Biljetter Till Luleå 1:a april kan köpas HÄR
Biljettkassa:0920-455900

Tillgänglighet

Här kan ni läsa mer om Kulturens Hus tillgänglighet.

Varmt välkomna !