Workshop_BenkeRydman_Sidtopp

Workshop med Benke Rydman

Kostnadsfritt evenemang med begränsat antal platser, först till kvarn!
Sista anmälningsdag 11 februari

Öppet för alla åldrar och nivåer!
Nivån anpassas till gruppens förutsättningar med stor vikt på groove och känsla. Deltagarna dansar en koreografi och testar att använda olika tekniker.

Workshopen arrangeras i anslutning till Benkes gästspel med föreställningen Master of Dance och sker i samarbete mellan Danskonsulenten, Region Norrbotten och Dans i Nord.
Föreställningen spelas följande datum i Norrbotten:
18 februari, Piteå, Studio Acusticum
19 februari, Luleå, Kulturens hus

Mer om Benke Rydman:
Utbildad vid Balettakademin i Stockholm (1994-1997). Under skoltiden reste han flera gånger till Los Angeles för att träna och lära sig mer om Hip Hop. Direkt efter examen grundade han Bounce Streetdance Company tillsammans med några vänner.

Gruppen var verksam under 13 år mellan 1997-2010 och blev ett dansfenomen i Sverige där den sista föreställningen sålde ut Globen 5 gånger (54 000 personer) under en helg. Bounce turnerade även flera gånger i Europa med produktioner som Bounce och Gökboet/Insane in the Brain.

Sedan 2009 har Fredrik arbetat som koreograf och regissör. Som dansare har han också haft möjlighet att arbeta inom många områden vid sidan av hiphop. Cullbergbaletten tillsammans med kommersiellt TV-arbete har vidgat hans vision, och det återspeglas också i hans koreografiska arbete.

Bland annat har han gjort egna tolkningar av klassiska baletter som Svansjön och Nötknäpparen.  Uppsättningarna har haft kontroversiella teman och har blandat modern och nyskriven musik med den klassiska.

För Göteborgs operahus skapade han en version av Eldfågeln med mer än 100 dansare på scen. På Stockholms Stadsteater satte han upp Våroffer och där koreograferade han en industri-robot i en duett.

Han har koreograferat musikaler som West Side Story, Cabaret, Oliver, Fack Ju Göthe och Romeo och Julia samt regisserat och koreograferat världsartister som Avicii och Robyn.

Han har även haft uppdrag som creative director för Eurovison Song Contests Interval Acts, där hans koreografi The Grey People blev mycket hyllad. 2023 gjorde han Finlands bidrag Cha Cha Cha, som vann publikens röster och kom på andra plats efter Loreen.

Som regissör har han gjort Macbeth, Because I’m worth it, Oliver och Ingemar Bergmans Det sjunde inseglet, samt Jesus Christ Superstar som arenaproduktion 2022 med Salo och Jöback i titelrollerna.

Just nu är han aktuell med musikalen Matilda som han regisserat och koreograferat på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Turnéplan:

Piteå, Musikhögskolan, Danssalen, 18/2 2024