NicholasAlbertKhan_Sidtopp

Nicholas Albert Khan

Nicholas Albert Khan, född i Trinidad i Karibien, studerade vid den prestigefyllda National Ballet School i Toronto, Kanada innan han gjorde sin professionella debut med Nederlands Danz Theatre II 1988.

Han har varit engagerad med uppskattade kompanier som Ballet British Columbia, The National Ballet of Canada, New York City Ballet och som huvuddansare med Les Ballets de Monte-Carlo och hade förmånen att dansa en stor repertoar av skapelser, samtida och klassiska baletter.

Denna passage, präglad av samarbeten med legendariska koreografer och kända artister, tolkande av mästerverk och omfamning av innovation, har alla format hans förståelse för balettens rika gobeläng.

Efter sin pensionering från scenen 2004, påbörjade Nicholas en resa som konstnärlig ledare för scenproduktioner och galor i Monaco; Verkställande konstnärlig ledare på l’Atelier d’Art Chorégraphique inom Theatre des Champs Elysees, Paris; Balettmästare vid Kungliga Operan; och internationell gästlärare och mentor.

Hans vision sträcker sig bortom föreställningar till att främja meningsfulla kontakter med samhället. Möjligheten att samarbeta med olika befolkningsgrupper och bygga engagemang genom mainstage-programmering, utbildningsinitiativ och gemenskapsuppsökande är en spännande strävan.

Nicholas är engagerad i att vårda nästa generation av artister och tror att dela med sig av sin stora erfarenhet och kunskap är ett sätt att betala vidare det mentorskap han fått under hela sin karriär.