BibuÅr2022

25/5 2022

Bibu 2022 Scenkonstbiennal för barn och unga

I Helsingborg samlades alla som jobbar med scenkonst för barn och unga tillsammans med över 1000 barn och unga för att uppleva några fullspäckade dagar med det bästa, spetsigaste och mest intressanta från Sveriges scener och från världens alla hörn.

Bibu 2022 går teman som ”Hållbarhet och återstart” och ”Tillgänglighet av scenkonst i skolan” som en röd tråd genom programpunkterna.

Temaspår som ”att inte lämna någon utanför eller åsidosatt” kopplas till Barnkonventionen, ”skolan som spelplats” och hur vi ”skapar scenkonst och publikmöten med hög konstnärlig kvalitet som ska nå alla barn i Sverige”, har ett stort fokus.

Bibus styrelse utser en ny jury för varje biennal som har i uppdrag att välja ut det bästa, mest aktuella och mest högkvalitativa inom svensk scenkonst för barn och unga, som producerats under de senaste två åren innan en biennal.

Dans i Nords egen samproduktion SNÖ tillsammans med Dockteatern Tittut har valts ut av årets biennaljury och framfördes under årets Bibu!

Extra glädjande nyhet var att under biennalen meddelades beskedet om att Dans i Nord beviljats ett utvecklingsbidrag från Kulturrådet för att utveckla Unga Dans i Nords avdelning, som i sin tur kommer att leda till att fler unga får ta del av dans som scenkonst!