DIN_Jubileumsmärke-1024x1024

12/1 2020

Dans i Nord fyller 20 år 2020!

2020 blir ett jubileumsår och en hyllning till dansen och dess publik!

Publiken, både den yngre och äldre målgruppen, kommer under hela jubileumsåret få ta del av olika ”dansföreställnings-presenter” i Norrbottens samtliga kommuner.

Dansföreställnings-presenterna berör aktuella ämnen i både ”det stora och det lilla”.

– Jubileumsåret inleds med Unga Dans i Nord och dansföreställningen ”Vill ha hund”.

Sedan blir det under året ytterligare fem föreställningar för den yngre målgruppen.

”Visst har det blivit kaos i tidens lopp, men så länge det finns ungar så finns det hopp”
Corenelis Vreesvijk ur Turistens klagan

– Dansföreställningen Tension för den äldre målgruppen undersöker vad som händer ”Om vi begränsas av våra rum och det uppstår spänningar oss människor emellan, i samhället, i Europa, i världen idag.”

”Ett innovativt möte mellan tre konstnärer i världsklass inom dans och musik” uppstår när Prima Ballerina Assoluta Alessandra Ferri kommer till Luleå med pianisten Bruce Livingstone och dansaren Herman Cornejo från Metropolitan i New York.

– Vi firar Dansens dag tillsammans med dansare med bakgrund från Let’s dance och Kungliga Baletten!

– Världspremiär för den åttonde upplagan av Dansfesten – tema Jubileumsåret 2020!

– Tillsammans med Norrbottensmusiken och Norrbotten Neo skapar Dans i Nord sin första samproduktion med världspremiär under Dansfesten 2020.

– Produktionen kommer att finnas med i Dans i Nords regionala turné Beyond Words 5 som dansar in till Norrbottens samtliga kommuner hösten 2020.

Med reservation för eventuella ändringar!

För mer information angående lokalernas tillgänglighet.

Dans i Nords jubileumsvideo:

Dans i Nords ambition är att beröra och berika publiken genom att skapa möjligheter till ett mångfasetterat dansliv i Norrbotten.

Att nå ut med danskonsten till både den äldre och yngre målgruppen är ett stort ansvar, men också en stor möjlighet. Danskonsten och scenen blir ett forum varifrån vi kan öka medvetenheten om olika frågor.

Vi vill att dansen ska inspirera, engagera, väcka tankar, känslor och reflektion. Med stort publikfokus arbetar vi för att publiken ska växa och att fler ska upptäcka dansen som konstart.

Oavsett var du bor i Norrbotten, sett mycket dans eller är förstagångsbesökare, ser vi fram emot att få välkomna just dig till Dans i Nord!

Hoppas vi ses och varmt välkommen till DIN Dans i Nord!