Dansserien21_22

13/3 2021

Dansserien 2021/2022 – En liten förhandstitt

I september är det dags för den sjätte upplagan av Dansserien, som består av sex föreställningar i världsklass.

Publiken kan räkna med en färgstark palett av föreställningar under hösten och våren.

Med anledning av coronapandemin släpps i dagsläget inga biljetter, utan vi bjuder istället på en liten förhandstitt på akterna och något att se framemot.

Dansseriens föreställningar i korthet:

OUM – MASSALA DANCE COMPANY (14 september 2021)
Bli trollbunden av det franska danskompaniet när de intar scenen och bjuder på akrobatiska danssteg och livemusik. En glädjefylld hyllning till livet.

BETWEEN US – THE RUGGEDS (18 oktober 2021)
Maxad energi där holländsk hiphop blandas med musik, akrobatik och humor. The Ruggeds består av åtta skickliga, atletiska Bboys. Kända för sin strävan efter nya och ovanliga drag och mycket framgångsrika världen över.

SHAPES – MEMORY WAX (22 november 2021)
Svenska Memory Wax och kubanska danskompaniet Danza Teatro Retazos dansar om livets ögonblick och hyllar mötet mellan människor som en unik och värdefull händelse.

THE MATCH – CULLBERG (1 februari 2022)
Modern dans av huskoreograf Deborah Hay som visar hur danskompaniet utmanar såväl sig själva som sin historia och nya, dansstilar. Självklart i Birgit Cullbergs nyfiket utforskande anda.

CHOTTO XENOS – AKRAM KHAN COMPANY (15 mars 2022)
Akram Khan Dance Company levererar en riktigt mäktig upplevelse, en starkt berörande soloföreställning med ljus och projektioner, om krig ur en ung soldats perspektiv.

NOT QUITE MIDNIGHT – CAS PUBLIC (26 april 2022)
Sex dansare från Canada kastar oss in i en modern version av Askungen. Medkännande men sträng, spröd men kraftfull, hyllar föreställningen hjärtats och sinnets egenskaper som ger oss styrkan att övervinna svårigheter.

Ytterligare information om Dansserien 2021/2022 finns att läsa på Kulturens hus, samt Vårt Luleå.

Med reservation för eventuella ändringar!

Dansserien är ett samarbete mellan Dans i Nord, Kulturens hus och Luleå Riksteaterförening.