Perfect.-Tajming-Krosness-och-Pekula-Collaborations-webb-610x409

15/7 2015

Perfect. Tajming,

I Perfect. Tajming, besöker vi olika tidrum.
Framtiden, Dåtiden, Nutid och Drömtid.
Allt har sin tid – och det här är våra, tider.
/Disa Krosness & Erika Pekula Pettersson

Krosness and Pekula Collaborations är ett samarbete mellan danskonstnärerna Disa Krosness och Erika Pekula Pettersson. Under hösten 2015 arbetade de som Dans i Nords koreografer i residens. Deras verk Perfect. Tajming hade premiär under Dansfesten i Piteå.

Erika Pekula Pettersson är bl.a. utbildad vid Dans och Cirkushögskolan –
– utbildningsår 2008-2011- i Stockholm och frilansar idag som danskonstnär, koreograf och producent med Stockholm och Piteå som bas. Hon jobbar i huvudsak i egenproducerade projekt. 2014 inledde hon ett samarbete med sex andra frilansande danskonstnärer med gemensam studio/scen och kontor på Tegelscenen i Hökarängen, Stockholm.

Disa Krosness arbetar som frilansande danskonstnär, koreograf och producent. Hon sitter i Danscentrum Stockholms styrelse där hon initierat DCIntro, en plattform för scenkonst i process. 2010-2011 startade och drev hon Friends, with Benefits- ett öppet nätverk för att främja kommunikation och samarbete mellan kvinnliga dansare på Sensus Studieförbund. 2012-2013 var hon stipendiat på Transit Kulturinkubator.

Disa arbetar aktivt, både politiskt och konstnärligt, för ny dans på okonventionella platser i samhället med fokus på feminism och samarbete mellan olika konstnärer/konstformer. Under hösten 2014 påbörjade hon ett nytt samarbete med sex danskonstnärer i en studio/scen i Hökarängen, Stockholm.