Skellefteå_Kulturhus_2000x1820

Saras Danspaket – i samarbete med Dans i Nord

Sara kulturhus och Dans i Nord presenterar tillsammans tre föreställningar som ger publiken möjlighet att ta del av dans i världsklass.

Publiken erbjuds ett varierat program med legendarer och världsartister i olika dansstilar och genrer, allt från modern samtida dans till eldig flamenco.

Säkra din plats på alla tre föreställningar (försäljningen avslutad), eller boka biljett till enstaka föreställningar.

Följande föreställningar ingår i paketet under våren 2022:

Manuel Linans kompani – VIVA! (OBS! Inställd)
21:a januari kl. 19:00, Sara kulturhus, Skellefteå
En queer hyllning till den traditionella flamencon. VIVA! är en sång till rörelsefriheten, där det kvinnliga omfamnas från den manliga kroppen som sin egen, där könsroller, i en kodifierad värld som flamenco, bryts av glädje och njutning, skapar nya terräng som, även om de inte är utforskade, inte är avlägsen.

Akram Kahn Company – Chotto Xenos
17:e mars kl. 19:00, Sara kulturhus, Skellefteå
Det är dags för Chotto Xenos, slående stark samtida dans! Världskoreografen Akram Khan, som är van vid Broadways stora scener, gjorde stor succé i vår allra första dansserie och nu levererar han en riktigt mäktig upplevelse igen. Denna gång blir det en visuellt vacker föreställning med ljus och projektioner, om krig ur en ung soldats perspektiv. Hur startar krig och hur slutar det? Välkommen till en oförglömlig dansafton i världsklass!
Turnerar genom Dansnät Sverige.

Cas Public – 9 (OBS! Inställd)
28:e april kl. 19:00, Sara kulturhus, Skellefteå
Här har koreografen Hélène Blackburn använt sin funktionsnedsättning som utgångspunkt för sin nya skapelse. Våra sinnen gör att vi kan förstå världen omkring oss. Hur är det möjligt att fånga den monumentala storheten i den nionde symfonin – ett av mästerverken i den klassiska repertoaren – om vår hörsel, liksom Beethovens, är nedsatt? Föreställningen 9 inkarnerar denna utmaning genom en djärv sensationsresa.

Med reservation för eventuella ändringar!
För information angående lokalens tillgänglighet.

Varmt välkomna!