2016dansinord_trolltagen_ptown-5-610x428

Trolltagen – Inspirationspristagare 2016

2016 års inspirationspristagare blev Trolltagen som representerades av Maj-Lis Johansson, Elisabeth Nilsson Singh och Torbjörn Lindblom. Inspirationspriset, delades ut med motiveringen:

”Dans i Nords inspirationspris 2016 tilldelas Trolltagen i Storforsen ekonomisk förening för er känsla och respekt för dansen som konstform i kombination med den Norrbottniska naturen.

I decennier har Trolltagen skapat magi för både publik och utövare. Genom idogt arbete med fokus på både bredd och spets, koreografi, musik, kostym, natur med mera är Trolltagen i Storforsen goda dansambassadörer, förebilder och inspiratörer som visar att man till och med kan återuppstå och komma igen!

Trolltagen har fostrat flera generationer, såväl dansare som publik och medarbetare, som alla fortsätter bära traditionen vidare och blivit trollbundna av dansen. Trolltagna!

Varmt lycka till med alla framtida föreställningar av Trolltagen vid vackra Storforsen i Älvsbyn.”

”Härligt”, ”Underbart”, ”Så kul”. Årets nya vinnare av Dans i Nords inspirationsutmärkelse var minst sagt glada vid dagens prisceremoni i Småstaden, Piteå.

Känner du inte till baletten Trolltagen sedan tidigare så är det sagan om de sex små flickorna som rövas bort av en virvelvind och sätts i fångenskap hos de fula trollen.

Vid prisceremonin passade Elisabeth Nilsson Singh på att informera att årets föreställningar blir fyra till antalet med start fredag den första juli. Som alltid vid vackra Storforsen under bar himmel.

Efter priscermonin följde en dansuppvisning av Musik- och Dansskolans danslinje till publikens glädje. Vem vet, kanske hittar vi en framtida prismottagare där?

 

Här finner ni mer information om Dans i Nords inspirationspris och alla pristagare.