6xDANSIPiteå_24_25_Sidtopp

6xDANS I PITEÅ – 2024/2025

Med vårt förmånliga paketpris kan du nu få se alla sex föreställningar för endast 1000:-. (Ordinarie pris 1500:-). Barn/Student 450:- (Ordinarie pris 600:-)

Plats: Black Box, Studio Acusticum, Piteå
Biljetter: Ticketmaster.se och Piteå Turistcenter

Foto: Emmlisa Pauly

Memory Wax – Playground
15:e september kl. 19:00
En livsbejakande dansföreställning som utforskar gruppens dynamik och lekens betydelse.
Playground anspelar på lekens viktiga betydelse i livets alla skeenden. I samklang med fängslande ögonblick, rörelseglädje och föränderliga vardagsobjekt bryter vi fasta mönster och bjuder in till nya möten, nya möjligheter. Dans i Nord samproducerar föreställningen tillsammans med Memory Wax och kubanska Danza Teatro Retazos. Produktionen är en del av Dans i Nords regionala turné, Moving Norrbotten.

Foto: Mats Bäcker

Alexander Ekman – Kuckel 2
20:e oktober kl. 19:00
Medryckande verk om livets kuckel.
Lekfullt och innovativt har Alexander Ekman trollbundit publiken med sin träffsäkerhet. Elegant och fiffigt låter han sex starka scenpersonligheter redogöra för manipulationens många uttryck och ansikten. Medryckande och roligt möter vi en formstark koreografi där varje enskild situation kan vara ett kuckel.

Foto: Mehdi Benkler

Rocío Molina & Sabîl – Impulso
17:e november kl. 19:00
Storslagen flamencodrottning i samspel med livemusik av trion Sabîl.
Den ikoniska koreografen och dansaren Rocío Molina har gjort sig känd för sin tekniska virtuositet och konceptuella risktagande. Orädd för att knyta allianser med andra discipliner och konstnärer blir hennes koreografier unika sceniska evenemang.

Foto: Morgan Eloy

Company Nicolas Huchard – The Barefoot Diva
23:e februari kl. 19:00
Med känsla av förnyelse tar de scenen.
Fem kvinnor, fem svarta kvinnor, fem kvinnor förenade i sin kamp och sina tro på dansens kraft. Barfotadivan dansar vid vägskälet mellan kulturer, Afrika och Europa. Barfotadivan dansar för att omvandla koder, för att hitta styrka, för att utvecklas, för att återuppfinna sig själv. Och det är smittsamt.

Foto: Emmanuel Dawlson

Freestyle Phanatix – Respect
16:e mars kl. 19:00
En tvärkulturell fusion där hiphopens element och värderingar smälter samman med det samiska arvet.
Breakdance och traditionella samiska danselement kan smälta samman för att skapa fängslande uttryck som blandar dynamiska rörelser. Samisk traditionell jojk, instrument, och beatbox/hiphop kan gå samman för att skapa spår som resonerar med både gamla och moderna influenser.

Foto: Christoffer Brekne

Don Gnu – Walk-Man
27:e april kl. 19:00
Du kommer aldrig att korsa gatan på samma sätt igen!
Don Gnu gräver i det tråkiga i vardagliga rutiner på jakt efter poesi och humor i en föreställning med muskulös kroppslighet och edgy stunttrick. En vanlig dag tar fyra vanliga män en promenad genom en stad. De följer lätt oskrivna och strikta regler för gott beteende och normer för social etikett tills en av dem plötsligt bestämmer sig för att göra uppror…

Med reservation för eventuella ändringar!
För mer information angående lokalens tillgänglighet.

Dans i Nord och Studio Acusticum hälsar er varmt välkomna!