Dansfesten2020_Sidtopp

Dansfesten 2020 – Längtan, möten och framtidshopp!

Välkommen till årets Dansfest, med tema ”Längtan, möten och framtidshopp!”

Program i urval:

Öppningsföreställning med bland annat:
Urpremiär av LOKI med Pascal Marty och Jim De Block.
Urpremiär av filmen THE CHEERLEADER av och med Eva Svaneblom.
Nypremiär av Blocking Light av och med Anthony Lomuljo och Jerome Marchand.
Piteå, Studio Acusticum, Black Box, 18:e september kl. 19:00 – ca. 21:00

Barnföreställningen Gräs av och med Claire Parsons Co.
Piteå, Studio Acusticum, Black Box, 19:e september kl. 14:00

Urpremiär av Ett Samiskt Requiem av och med Ola Stinnerbom och Gunnar Idenstam.
Piteå, Studio Acusticum, Stora salen, 19:e september kl. 19:00

Delar av Dansfestens innehåll turnerar till Norrbottens samtliga kommuner genom Dans i Nords regionala turné Beyond words 5, med start i Piteå 18:e september.

Med reservation för eventuella ändringar!

För mer information angående lokalernas tillgänglighet.

Dans i Nord välkomnar publiken till årets Dansfest och längtar efter att få möta er igen!

Årets Dansfest kommer att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer gällande publikevenemang. Dans i Nord för dialog med regionens smittskyddsläkarteam, för ett så smittskyddssäkert evenemang som möjligt för både publik och personal.

T.ex. får publiken förboka plats genom ”Simple Signup”-länk, så att publikvärdarna i god tid kan fördela smittskyddssäkra avstånd mellan sittplatserna i salongen, samt förbereda ett smidigt och välkomnande in- och utsläpp för publiken.

Självklart gäller de tre viktiga riktlinjerna: att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symptom.


Dansfesten är Dans i Nords och Norrbottens egen internationella dansfestival med olika tematik som genomförs årligen sedan 2013.

Dansfesten samlar lokal, regional, nationell och internationell danskonst och har bidragit till att öka möjligheterna för Norrbottningarna att ta del av ett mångfacetterat utbud av dans som scenkonst.

Dansfestens innehåll har även filmats av SVT och visats på Avant Premiere i Berlin.

Årets Dansfest har temat Jubileumsåret 2020, med underrubriken ”Längtan, möten och framtidshopp!”, som knyter an till att Dans i Nord fyller 20 år 2020.

Jubileumsåret 2020 innehåller utvalda ”föreställningspresenter” till publiken som berör olika aktuella ämnen där tematiken ”Längtan, möten och framtidshopp!” finns i fokus.

Dans i Nord hann med två jubileumsmånader innan Coronapandemin stängde ner världen. Unga Dans i Nord hann t.ex. med att längta efter en hund i föreställningen ”Vill ha hund”, som gick på turné i Norrbotten.

I och och med de påfrestande Coronatiderna blev Dansfestens underrubrik ”Längtan, möten och framtidshopp!” ännu mer aktuell än att fira ett Jubileumsår. Det kan vi göra i framtiden!

Att längta till att få mötas igen och känna framtidshopp, upplevs än mer starkt och aktuellt idag p.g.a. hur vårt samhälle har påverkats av pandemin.