EnsembleOchRyanMolloy

Dansfestens Öppningsföreställning 2023

DINs Danskompani och musikalstjärnan Ryan Molloy öppnar Dansfesten med en världspremiär!

DINs Danskompani tillsammans med musikalstjärnan Ryan Molloy bjuder publiken på en energifylld och känsloladdad upplevelse i nyskapad produktion, som under hösten turnerar genom Beyond words till Norrbottens samtliga kommuner.

Efter Ryan Molloys succéshow på Studio Acusticum i våras fick han uppdraget att skapa en ny genreöverskridande scenkonstproduktion tillsammans med koreografen Chris Akrill och DINs Danskompani till årets Dansfest och Beyond words-turné.

Den nya produktionen är baserad på originalmusik från Ryan Molloy och Andy Wright och som tillsammans med Chris Akrill och DINs Danskompani sammansmälter i ett ”emotionellt och energifyllt kammarspel i dansens och musikens symbios”.

Program:

I FOAJÉN:
17:00
Konserthuskaféet/baren och biljettkassan öppnas.

18:00 – 18:30
Konstnärsnämndens, Studio Acusticums och Dans i Nords Tonsättarresidensduo ”Siri Karlsson” bjuder på musik i foajén. Residenset skapar en plattform för tonsättare att utforska och skapa musik till dansföreställningar.

18:30 – 18:50
Publikintroduktion av Dans i Nords chef, Marie Larsson Sturdy, och Konserthuschef, Roger Norén. Invigning Dansfesten 10 år av Kommunalråd, Kata Nilsson och Kulturnämndens ordförande, Elisabeth Lindberg.

I BLACK BOX:
19:00 – ca. 19:45
Kvällen inleds mer Unga Dans i Nord och Dansa Norrbotten: Piteå danskedja med Studio Dansa, framför Rescue under ledning av Maria Danell och Eva Gardfors. Samt elever från Kalix Kulturskola, under ledning av Jenny Selander Jönsson, Dans i Nords Inspirationspristagare 2023.

Ryan
Ett sprucket porträtt av sångaren och låtskrivaren Ryan Molloy. Han tar med publiken på en personlig resa, genom sin musik tillsammans med DINs
Danskompani som förstärker känslor genom rörelse.

PAUS ca. 15 minuter

20:00 – 20:30
Nina
En hyllning till musiklegenden Nina Simone. Vändpunkten i hennes karriär var avslag från Curtis-institutet som hon senare förstod var rasistiskt motiverat. En livslång kamp för att övervinna den djupa känslan av personlig orättvisa. Hennes distinkta blandning av musik säkerställer att hennes långa arv består idag. Kraften i sånger och vad låtar kan göra.

PAUS ca. 15 min

I STORA SALEN:
20:45 – 22:00
DANSA Publiken!
Kvällen avslutas med foajémingel, samt DANSA Publiken! med Roxy storband på stora scenen. Publiken bjuds upp på dansgolvet för att själva svänga loss till härliga Roxy Storband. Så snör på er dansskorna och gör er redo för en kväll i dansens och musikens symbios! För den som vill går det givetvis bra att bara njuta av musiken och se på dansen.

Programtiderna är ungefärliga

Kaffe och kaka ingår!

Beyond words är namnet på Dans i Nords regionala turnéslinga som dansar in i Norrbottens samtliga kommuner och välkomnar alla människor att ta del av dansen och musikens symbios!

Foton: Dans i Nord, John Millard

Dansfestens övriga programpunkter är bl.a Barnlördag: Big Wind – Luddet, 5xDANS i Piteå: Company Madoki – D.I.S.C.O.

Med reservation för eventuella ändringar!
Varmt välkomna!

Turnéplan:

Piteå, Studio Acusticum, 15/9 2023