Imagine-1024x512

Imagine

Imagine
– en dans och stand-up performance om hur det var, hur det är, eller kunde ha varit.

Vem får ta plats på scen och dela med sig av sin historia? Är vissa människors berättelser viktigare än andras? I Imagine lämnas plats för alla. Men hur lyckas man med att tillfullo vara sig själv och samtidigt samexistera med alla andra? Är drömmen om ett samhälle där alla ges lika mycket plats en utopi?

Fyra dansare och en musiker fyller scenen med sina personliga historier, tankar, drömmar, rädslor och rörelser. I Imagine finns inga gränser för hur långt man får gå för att känna att man lever.

“Imagine är som ett rått ägg. Vi låter skalet spricka, innehållet få rinna ut och flyta fritt. Vi låter gulan och vitan få blandas, formas, separeras – det blir som det blir – rått, vackert, fult, passionerat, kompromisslöst och komiskt. Det kan vara inbjudande eller motbjudande. Precis så som vi är när skalet tillåts att få spricka.” – Gilda Stillbäck, koreograf

Föreställningen skapades våren 2013 som en samproduktion mellan Danskompaniet Spinn och Danspoolen. Imagine hade premiär på Kulturens Hus i Luleå 2013 och har sedan dess bland annat spelats på 3:e Våningen i Göteborg och på Mölnlycke Kulturhus.

Koreografi: Gilda Stillbäck
Dansare: Aloun Marchal, Björn Sällqvist, Emilia Wärff, Julie Cleves, Lava Markusson, Malin Rönnerman, Moa Autio, Soledad Howe och Tilda Henriksson.
Musik: Jorge Alcaide
Ljus: Viktor Wendin
Kostym: Stina Engman
Konstnärlig rådgivare: Stephen Rappaport
Producenter: Hanna Uddenberg, Producentbyrån och Stina Nilsson, Danspoolen
Foto: Per Ola Englund