Luleå_BW8_Sidtopp

6/10 2023 Skolföreställning, Haparanda

Beyond words 8 – 2023

Dans i Nord tackar Beyond words 8:s publik och alla samarbetspartners!

För åttonde året i rad turnerar Beyond words till vår publik i Norrbottens samtliga kommuner.

Premiär under Dansfesten på vår hemmascen Konsert- och Danshuset Studio Acusticum, samt gästspel på Sara kulturhus i Skellefteå och Västerås konserthus.

DINs Danskompani och musikalstjärnan Ryan Molloy bjuder publiken på en energifylld och känsloladdad upplevelse i de nyskapade produktionerna Nina och Ryan, som under hösten turnerar genom Beyond words.
Ryan medverkar under perioderna 9/9 – 28/9, samt 11/10 – 20/10.

Nina
En hyllning till musiklegenden Nina Simone. Vändpunkten i hennes karriär var avslag från Curtis-institutet som hon senare förstod var rasistiskt motiverat. En livslång kamp för att övervinna den djupa känslan av personlig orättvisa. Hennes distinkta blandning av musik säkerställer att hennes långa arv består idag. Kraften i sånger och vad låtar kan göra.

Ryan
Ett sprucket porträtt av sångaren och låtskrivaren Ryan Molloy. Han tar med publiken på en personlig resa, genom sin musik tillsammans med DINs Danskompani som förstärker känslor genom rörelse.

Efter Ryan Molloys succéshow på Studio Acusticum i våras fick han uppdraget att skapa en ny genreöverskridande scenkonstproduktion tillsammans med koreografen Chris Akrill och DINs Danskompani till årets Dansfest och Beyond words-turné.

Den nya produktionen, Ryan, är baserad på originalmusik från Ryan Molloy och Andy Wright och som tillsammans med Chris Akrill och DINs Danskompani sammansmälter i ett ”emotionellt och energifyllt kammarspel i dansens och musikens symbios”.

För mer information om Beyond words 8. (PDF)

Anmäl dig i förväg för att få en garanterad plats!
I turnéplanen nedan finns mer information om respektive kommun.
För mer information om Beyond words och tidigare turnéer.

Varmt välkomna!

Dans i Nord i samarbete med våra medarbetare i Norrbottens samtliga kommuner.
Del av projektet Stor dans, Stor region, med stöd av Sparbanken Nord.

 

Dans i Nord är Sveriges nordligaste institution för professionell danskonst och erbjuder ett varierat och ofta genreöverskridande scenkonstutbud till både den yngre och äldre publiken.

Med stort publikfokus arbetar Dans i Nord för att publiken ska växa och att fler ska upptäcka dansen som konstart.

Oavsett ålder, bakgrund eller vart man bor i Sverige, om man sett mycket dans eller är förstagångsbesökare, välkomnas alla till Dans i Nords varierade utbud.

Dans i Nords Danskompani består av professionella, både nationella och internationella scenkonstnärer, dansare och artister.

Dans i Nords verksamhetsbas finns på konsert- och danshuset Studio Acusticum i huvudmanna-kommunen Piteå och genom sitt regionala uppdrag turnerar de till Norrbottens samtliga 14 kommuner med egenproducerade föreställningar.